Obsah

Čínský horoskop na rok 2023 – Rok Zajíce


Je rokem vodního Zajíce, a jaký bude? Podle čínského horoskopu2023 po hektickém a energetickém roce nás čeká klidnější čas ke zhodnocení našich životních cílů. Příchod roku vodního Zajíce je předzvěstí jemnosti a vyrovnanosti. Je to střízlivý a tak trochu líný rok, kdy si konečně můžeme odpočinout, o všem v klidu přemýšlet a přijímat bez obav výzvy, který život přinese.



Čínský Nový rok začíná 22. ledna a skončí 9. února 2024. Zajíc, který v tento čas bude vládnout, patří mezi vodní živly. Podle čínského horoskopu, časem, kdy můžeme nabýt vnitřní rovnováhy a dělat si nové plány do budoucna. Budou se hojit rány. Otevřou a vyčistí se i velmi stará zranění. V tomto roce je velmi důležitá tolerance a opatrnost na slova, která vypouštíme z úst. Budeme se muset tváří v tvář postavit a podívat „do očí“ svým vlastním touhám. A realizovat vše, co jen bude možné. Čínský horoskop na rok 2023 pomůže posunout se výše na společenském žebříčku. Naučíme se lépe ovládat rétoriku i psychologii. Celkově je pak rok Zajíce zaměřen na sebepozorování, sebezdokonalování a osobní rozvoj. Pokud na sobě budeme víc pracovat, objeví se odpovědi na otázky a ukáže se nejlepší možná cesta, po které bychom mohli jít.

Rok 2022 byl rokem, kdy vládl vodní tygr.

Vodní živel zůstává u žezla, jen Tygr předá své žezlo Zajíci.

A jaký tento rok pod vládou Zajíce bude? Čínský horoskop na rok 2023 každému znamení příznivý čas na plnění přání, nalezení odpovědí a také na to, aby si v životě mohl dopřát to, po čem touží. Dá se říci, že je to rok evoluce a pozitivního vývoje. Vše, co /i dlouhodobě/ řešíme, bude mít posun k lepšímu a zdárnějšímu konci. Věci, které vypadaly neřešitelně, se konečně pohnou a začne se něco dít. Nutno dodat, že většina toho, co se bude dít, bude v náš prospěch. Nesnažte se ale příliš tlačit na pilu, to Zajíc nemá rád. Nechte své věci volně plynout a dopřejte jim volný průběh. To bude nejlepší, co můžeme udělat, radí čínský horoskop na rok 2023, na rok vodního Zajíce.

Ač všechno vypadá až příliš růžově, nebude to zase takové jednoduché. Čínský horoskop uvádí, že mohou vyplavat i špatné návyky a potlačené problémy. Dobrou zprávou je, že pochopíme, že i přes potlačenou bolest, je můžeme vyřešit. A to jednou provždy. Je proto rozhodně vhodné mít se na pozoru před přílišným fantazírováním, sněním a nechat se zatáhnou do melancholických nálad. Také byste neměli být příliš o samotě. Rok vodního Zajíce je rokem společenským, měli byste být mezi přáteli a mezi lidmi, se kterými je vám dobře.

Čínský horoskop uvádí, rok vodního Zajíce je rokem diplomacie, udobřování s ukončování bojů a nepokojů. Rok Zajíce bude rokem posunů v legislativě a

velkých legislativních změn. A to směrem ke spravedlnosti. Vláda a úřady se mohou dostat zpět do rovnováhy-. Vymění se však mnoho úředníků a státních představitelů. Je však třeba dávat si pozor na podvodníky a šarlatány. Jakákoliv nepravost by však měla být poměrně rychle v roce Zajíce tvrdě potrestána a stíhána.

Dá se říci, že rok Zajíce je karmickým rokem. Všechny kroky, které budou podniknuty, budou mít nějaký výsledek. A to přesně takový, jaký záměr jsme tomu celému dali. Bude-li záměr dobrý, pak se není čeho obávat.

V roce 2023 by měla být na prvním místě touha dát věci do pořádku. Ve všech oblastech nebude důležitá kvantita, ale kvalita.

Rok vodního Zajíce podporuje dlouhodobé vztahy, ve kterých nejsou žádné emocionální překážky.

Zdravotní čínský horoskop nám předvídá odpočinek. Konečně se zbavíte únavy a budete si moci pořádně oddychnout. Zklidníte se a budete mít stresové situace více pod kontrolou. Měli byste mít také více času o svém zdraví přemýšlet. Je to ideální doba na změny životního stylu, na zhubnutí, na nabrání svalové hmoty a síly.

Zajíc je zvíře jemné, láskyplné a soucitné. Zároveň je Zajíc i velice chytrý, rychlý a mrštný.

Zajíc je zvíře dobrotivé a přátelské.

Zajícům nechybí ani umělecký temperament.

Charakteristika pěti elementů Zajíce – v čínské teorii existuje pět prvků/elementů: zlato čili kov, voda, dřevo, oheň a země. Každý rok zvěrokruhu je spojen s jedním živlem. A roky se stejným zvířecím znamením a prvkem pak opakují každých 60 let.

Číňané věří, že osobní vlastnosti jsou spojeny nejen s daným znamením, ale také s elementem, pod kterým je člověk narozen. Čínský horoskop na rok 2023 je ve znamení Zajíce a elementu vody.

 

PF 2023

Čas běží rychle a nezadržitelně jako voda v potoce a máme tu rok 2023.

Dovoluji si zdvořile poděkovat všem členům a členkám Ju Jitsu Česká republika, všem příznivcům a sympatizantům za jejich činnost a podporu v uplynulém roce. Přeji v letošním roce mnoho životní spokojenosti, pohodu a klid u rodinného krbu, spoustu práce a pevného zdraví.

 

Hanshi Ladislav Petráš



Autor: LP      Datum: 07.01.2023      Počet přečtení: 1276
Zapatí