Obsah

61. seminář bojových umění na Mírově zakončen KO


Dne 27. února 2016 se uskutečnil na Mírově seminář bojových umění, který pořádal olomoucký oddíl Ju-Jitsu Sakura Olomouc ve spolupráci s Vězeňskou službou ČR a Vojenskou policii AČR. Účastnilo se celkem 35 cvičících z 5 oddílů.



Dopolední blok vedl pan Petr Matoušek Universální Rozvojový Systém - je moderní koncept práce s tělem a vědomím. Stojí na základě universálních biomechanických principů. Fyzickou formu a cvičení včetně simulací čerpá z původních tradičních vzdělávacích systémů, vnitřních stylů rozvinutých v Číně, tradičního zápasu bez omezení a včetně úderů, Ruského stylu neozbrojeného boje - SYSTEMA.

Cílem cvičení není pouze psychická a fyzická průprava a řešení konfliktních situací. Cílem je přivést cvičence do stavu absence iluze o sobě samém. Položit základ sebedůvěry, pevný základ svých možností a schopností, a toto zlepšovat.

Petr Matoušek se zaměřil na průpravná cvičení pro bojová umění, základy pohybu a práce s vlastním tělem. To vše doplnil velmi zajímavým průvodním slovem.

V odpoledním bloku, který vedl pan Ing. Petr Hub – Akademie obrany Brno společně s nejmenovaným aktivním příslušníkem naší speciální jednotky. Cvičení, které nenechalo nikoho na pochybách o účinnosti technik a použití donucovacích prostředků, které nedovolí nikomu, aby pokračoval v zamýšleném útoku, a útočník je následně imobilizován na zemi či v postoji.

Cvičenci se měli možnost také seznámit s „Redman“ – ochranný oblek, který je ideální pomůckou pro instruktory výcviku sebeobrany a boje na krátkou vzdálenost. Díky maximalistickému provedení ochrany těla jste schopni v tomto obleku bez jakékoliv újmy na zdraví absolvovat plno kontaktní tréninkové tempo a také dát protivníkovi, který má na sobě „Redman“ úder či kop v plné zátěži. Bylo zajímavé sledovat některé útočníky a pozorovat jejich taktiku, kterou pro boj zvolili. „Redman“ vše ustál a vítězil! Poslední nastoupil na cvičný boj sensei Jiří Pospíšil, ten s rozvahou a takticky bojoval a technikou Mawashi-geri poslal Redmana na zem. Čisté KO.

Poděkování všem, kteří se zúčastnili pohodového semináře na Mírově a již se těším, že 21. května 2016 se opět společně sejdeme na Mírově, kdy mezi nás také zavítá hanshi Jürgen Schercher 8. Dan IBAMA.

LP



Autor: LP      Datum: 11.03.2016      Počet přečtení: 1735
Zapatí